Kulturális színterek

Civil-ház

Kistarcsa város nagy hangsúlyt fektet a civil szervezetek támogatására, amelynek legszebb példája a számukra kialakított Civil-ház. Az épületben irodákat és egy nagytermet biztosít számukra a Városi Művelődési Ház, mely intézmény egyben ezek felügyeletét és működését is ellátja. Itt tekintheti meg az érdeklődő a településen élő szlovák lakosság kultúráját bemutató szlovák néprajzi gyűjteményt. Sok más mellett a közkedvelt és méltán híres Pannónia Néptánccsoport táncpróbáinak egy része is itt zajlik.

Kistarcsai Kulturális Egyesület

Az 1993-ban alakult, 2001-től kiemelkedően közhasznú szervezetként működő Kistarcsai Kulturális Egyesület elsődleges célja, hogy tevékenységével hozzájáruljon a település kulturális programjainak színesebbé tételéhez, serkentse és fejlessze Kistarcsa és a környező települések közösségi életét, segítse a helyi önszerveződő csoportok aktivitását. Tagsága 60 fő körüli.
Működési területünk elsősorban Kistarcsa, de egyes rendezvényeink túllépnek a település határán, némelyikük nemzetközi kapcsolatokra épül.

Cimkék: 

Kistarcsa Városi Művelődési és Sportközpont Könyvtár

Hivatalos név: Városi Művelődési, Sportközpont és Könyvtár
Cím: 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48.
Telefon: (28) 507-146
Fax: (28) 470-357
E-mail: kistarcsamuvhaz1@apmail.hu
Honlap: kistarcsamuvhaz.hu
Facebook: Városi Művelődési, Sportközpont és Könyvtár - Kistarcsa
Vezető: Szilárdi László
Fenntartó: Kistarcsa Város Önkormányzata
Könyvtártípus: városi