Hírek

Elérhetőségek

Elszállításra kerülnek a közterületről az engedély nélkül parkoló, üzemképtelen gépjárművek

A mai napon elszállításra került a Kistarcsa, Eperjesi út 1. szám (Gesztenyés Óvoda) előtti közterületi parkolóból egy engedély nélkül ott tárolt, forgalomból kivont gépjármű.

Kistarcsa Város Önkormányzatának a közterületek rendjéről szóló 24/2012. (VI. 27.) önk. rendelete szerint üzemképtelen, és/vagy hatósági engedéllyel (érvényes forgalmival) nem rendelkező jármű közterületen, közterület használati hozzájárulás birtokában legfeljebb 30 napig tárolható.

Továbbá hatósági jelzéssel nem rendelkező jármű a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 59. § (3) bekezdésében meghatározott időtartamon túl közterületen, közterület használati hozzájárulás birtokában legfeljebb 20 napig tárolható. A határidő (összesen legfeljebb 30 nap) lejárta után az üzembentartó vagy a tulajdonos a járművet saját költségén köteles haladéktalanul a közterületről eltávolítani. Amennyiben a fenti kötelezettségnek nem tesz(nek) eleget, a közterület-felügyelő a járművet a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 20. § (1) és (3) bekezdése szerint, a járművön hagyott értesítés elhelyezésétől számított 30 napot követően elszállítással eltávolíthatja a közterületről.

A fenti jogszabályi felhatalmazás alapján került elszállításra mai napon a jelzett gépjármű.

Ezúton kérjük a lakosságot, hogy az üzemképtelen, és/vagy hatósági engedéllyel (érvényes forgalmival) nem rendelkező járműveket ne tárolják a közterületeken!

Városüzemeltetési Iroda

Csatolmány(ok):
dsc_0746.jpg935.69 KB
dsc_0748.jpg950.45 KB
dsc_0753.jpg852.92 KB