Hírek

Elérhetőségek

Fejlesszük együtt az Ifjúság teret!

Jól sikerült az első körös fórum mind a civilekkel, mind a vállalkozókkal

November 5-én 15 órakor kezdődött a civil szervezetekkel és az intézményvezetőkkel az első fórum, ahol először a részt vevőknek azt kellett meghatározni egy-egy lájk, illetve nolájk formában, hogy mi az ami tetszik és nem tetszik a téren, majd a második körben 10 kis funkció kártyát (parkoló, játszótér, park, színpad, posta, étterem, boltok, lakásások, irodák,stb.) kellett elhelyezni a vaktérképen azért, hogy a szereplők jelezzék, hogy mit szeretnének a téren -  mindezt indoklással. Majd az ebből eredő konfliktusok felvetésére került sor. A következő eseményig – Mindenki Karácsonya december 4-i kitelepülésig – a műegyetem szakértői az Urbanisztika Tanszék Urban Future csoportja, Alföldi György DLA vezetésével kiértékelik az eredményeket, amiből tovább lehet lépni.

A második körben 18 órától a vállalkozók, érdeklődök és helyi politikusok csinálták végig – persze egészen mást szempontokra téve a hangsúlyt – a feladatokat, amiből a tér problémái és lehetőségei. ill. funkciójára keresték a választ.

Izgalmas beszélgetés jött létre a fórum végén a jelen lévő vállalkozók, szakemberek és politikusok között. Még sokat kell dolgozni a részleteken, mind a "szoftveren"mind pedig a "hardveren", de már erősen körvonalazódni látszik a tér jövőképe. A jelenlévők megállapodtak abban, hogy továbbra is együttműködnek a részletek kidolgozásában, ami annak is feltétele, hogy a köz és a magánszféra fejlesztései összehangolhatóak legyenek. A december 4-i "Mindenki Karácsonya" rendezvényen ismét lehetősége lesz a város lakosságának a javaslataik megosztására, mert kitelepülünk az eseményre, és a térképek felett tovább érlelhetjük Önökkel közösen a tér fejlesztési elképzelését.

Figyeljék a téma Facebook oldalát: Fejlesszük együtt az Ifjúság teret!

A fórumokról további információ közvetlenül: https://www.facebook.com/groups/497762707054282/503674533129766/?notif_t=group_activity

Városüzemeltetési Iroda – Marthi Zsuzsa főépítész