Hírek

Elérhetőségek

Gallyazás Kistarcsa közterületein, légvezetékek védőövezetében

 

Gallyazás Kistarcsa közterületein, légvezetékek védőövezetében

Az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából közterületi fák gallyazását végzik a településen.

Az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából a GTS Investment Kft. munkatársai ismételten gallyazási munkákat végeznek a település több utcájában, a 0,4kV-os vezetékek nyomvonalán. A munkavégzés tervezett időpontja, időtartama: 2018. 02. 28. – 2018. 03. 15.

A gallyazás oka és célja, hogy a közterületen lévő fák fölött húzódó légvezeték védőövezetéből eltávolításra kerüljenek az ágak, gallyak. A gallyazási munkálatok végén a levágott ágak elszállítását is elvégzi a Kft.

Az ELMÜ Kft. tájékoztatása szerint Kistarcsán több olyan növénytelepítés történt korábban, amely a légvezetékek védőövezetére vonatkozó előírásoknak nem felel meg. Kistarcsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének vonatkozó, a közterületek rendjét szabályozó helyi rendelete alapján az ingatlan tulajdonosa köteles az ingatlan határa és az úttest széle közötti területen nevelt fát, bokrot, cserjét úgy metszeni, hogy annak lombozata az úttest síkjától számított 4,5 méter magas űrszelvénybe ne lógjon be, továbbá az elektromos szabadvezeték biztonsági övezetét ne érje el.

Ezúton kérjük a lakosságot, hogy gondoskodjanak az ingatlanuk előtti közterületen nevelt fák fentieknek megfelelő metszéséről, így elkerülhető az, hogy a szolgáltató végeztesse el a metszést, amely a fák csonkításához is vezethet.