Hírek

Elérhetőségek

Kistarcsa, Rozmaring utca felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményének kiépítése

A nyár végére elkészült a Rozmaring utca és környéke (Holló és Kántor utcák egy-egy szakasza, Alig utca) csapadékvíz elvezető csatornája, amit a Nyíltárokba kötöttek be. A műszaki bejárásokat követően a projekt lezárását a helyszínen tartották meg, a terület bejárásával. A 80 millió Ft-os költségű beruházás Magyarország Kormánya, a Pénzügyminisztérium és Pest Megye Önkormányzatának segítségével valósult meg.

A hivatalos projektzáró rendezvény köszöntőjében Juhász István alpolgármester megjegyezte, hogy a százmilliós kistarcsai projektek között már észre se vesszük a kisebb, de fontos létesítmények megvalósítását. Pályázat ugyan nem EU-s pályázat, hanem hazai, de ugyanolyan fontos az önkormányzat és az itt lakók, az új városrész számára, ahol már sajnos tíz éve probléma volt az esővíz elszikkasztása, elvezetése. Ráadásul a Közép-Magyarországi Régióban kevés pályázati lehetőség van, így mindent meg kell ragadni.

 

Majd Zsiák Péter, a terület önkormányzati képviselője elmondta, hogy képviselőségének kezdete óta tudja, hogy ennek a területnek a víz kérdés két aspektusa is fontos volt. Tízéves előkészítés után éppen 3 évvel ezelőtt került átadásra az ivóvíz projekt, ami megoldotta a nyomás és csőtörés problémákat, de nem tudta kezelni a csapadékvíz elvezetést. Először – pályázatok nélkül – szikkasztó árkokat és kutakat építettek. Ettől a helyzet javult, de nem jelentősen. Nagy esőknél továbbra is szivattyúzni kellett, sokszor a tűzoltók segítségével. Ezért meg kellett ragadnunk ezt a lehetőséget, hogy pályázat útján egy, a problémát átfogó csapadékvízrendszert építsünk, ami az itt élők körülményeit, közérzetét nagyban javítja. A képviselő úr köszönetet mondott - a lakók és a Fenyves Liget Egyesület nevében - a hivatal dolgozóinak és a kivitelezőnek munkájukért, hogy mindez megvalósulhatott. Egyben külön köszönetét fejezte ki a lakóknak, akik az átlagnál nagyobb türelemmel kivárták, majd tűrték a beruházás közbeni kellemetlenségeket.