Hírek

Elérhetőségek

Kistarcsán befejeződött az idei járdaépítési program

A bruttó 20 millió forintból megvalósuló 2019. évi járdaprogramról június 14-én Juhász István alpolgármester, Zsiák Balázs és Csampa Zsolt önkormányzati képviselők tartottak sajtótájékoztatót.

Elmondták, hogy a meghirdetett programban szerepelt a Széchenyi utca, az Aulich és a Kossuth utca kereszteződésében lévő járdaszakaszok újjáépítése és az Árpád vezér utca elején található járdaszakasz felújítása. A Széchenyi utcát már tavaly a Kölcsey utcától elkezdték, de télen le kellett állni a munkákkal. Az első szakaszban a Kölcsey utca sarkán a vízelvezetést is megoldották.  A járda felújítása tavasszal a Széchenyi utca 53-tól folytatódott. Térköves burkolatra cserélték az elavult, töredezett beton járdát egészen a Civil Ház parkolójáig, közben csapadékvíz elvezetőket is építettek.

Az idei programban hasonló technológiával készítették el az Aulich utca - Kossuth utca kereszteződésében a temető előtti járdaszakaszt, ahol ugyancsak meg kellett oldani a vízelvezetés problémáját is.

Egy rövid, de fontos szakasz helyreállítása készült el az Árpád vezér utcában az Óvoda utca és Nyírfa utca között. A járdát a csatlakozó járdaszakaszok miatt itt betonalapra öntött aszfalttal javították ki és a szükséges helyeken átereszeket is kialakítottak. Az idei program legrövidebb szakaszát a Kőrösi Csoma Sándor utca 23-as szám előtti részen építik meg. Itt a járófelület folytonossága miatt újrabetonozzák a járdát.

A Régió Plusz Televízió adásában: https://www.youtube.com/watch?v=vSWRx_-ExDM&feature=youtu.be