Hírek

Elérhetőségek

Kultúra

1848-as forradalom és szabadságharc

1848-as forradalom és szabadságharc - megemlékezés

Kistarcsa Város Önkormányzata minden évben megemlékezést tart az 1848-as forradalom és az abból kibontakozó szabadságharc évfordulójának alkalmából. Az ünnepi program keretében sor kerül a Civil-ház falán elhelyezett emléktáblánál.

Tovább »
Trianoni megemlékezés

Trianoni megemlékezés

Az 1920. június 4-i trianoni békediktátum évfordulójáról évente megemlékeznek a városban, a Városi Uszoda előtti téren. Ekkor hagyományszerűen, a Simándy József Általános Iskola fúvószenekarának előadásában elhangzik a Himnusz, majd a polgármester megemlékező beszéde, a koszorúzást követően pedig a Szózat.

Tovább »

Kistarcsai VMSK Városi Művelődési, Sportközpont és Könyvtár Nonprofit Kft.

Kistarcsa város művelődés- és sportcélú objektumai együtt képviselik azt a törekvést, amellyel a kistarcsai városvezetés támogatni kívánja polgárai szabadidejének értékes eltöltését.
Tovább »

Városi könyvtár

Cím: 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. (Polgármesteri Hivatal földszint)

Nyitvatartás:

Hétfő: 12-18
Kedd: 12-16
Szerda: 12-16
Csütörtök: 12-18
Péntek: 10-14

Tovább »

Városi Sportközpont

A 2017. május 31-én átadott Városi Sportközpont teljes felszereltséggel várja a sportolni vágyókat. Kistarcsa "C" típusú tornaterme a XIX.

Tovább »

Civil-ház

Civil- ház

Kistarcsa város nagy hangsúlyt fektet a civil szervezetek támogatására, amelynek legszebb példája a számukra kialakított Civil-ház. Az épületben irodákat és egy nagytermet biztosít számukra a Kistarcsai VMSK Városi Művelődési, Sportközpont és Könyvtár Nonprofit Kft., mely intézmény egyben ezek felügyeletét és működését is ellátja. Itt tekintheti meg az érdeklődő a településen élő szlovák lakosság kultúráját bemutató szlovák néprajzi gyűjteményt. Sok más mellett a közkedvelt és méltán híres Pannónia Néptánccsoport táncpróbáinak egy része is itt zajlik. Tovább »
Görhönyfesztivál - Város Napja

Város Napja - Görhönyfesztivál

A 2005. évben történt várossá avatás óta rendszeresen megrendezésre kerül az évforduló ünneplését szolgáló rendezvény, összekötve azt a KIKE (Kistarcsai Kulturális Egyesület) Kulturális Hét rendezvénysorozatával, azon belül is a Görhönyfesztivállal.

Tovább »
Kakasfőző Fesztivál

Kistarcsai Kakasfőző Fesztivál

Kistarcsa városában 2012. évtől folyamatosan megrendezésre került a Kakasfőző Fesztivál. Idén sem lesz ez másképp a már hagyománnyá vált esemény kapcsán.

Az eddig megjelent plakátok itt láthatók.

Tovább »
Kistarcsai Böllérfesztivál

Kistarcsai Böllérfesztivál

A Kistarcsai Böllérfesztivál eseménye rendszeres a város életében. A téli esemény plakátjai itt láthatók.

 

 

 

 

Tovább »
Kistarcsai Napok

Kistarcsai Napok

Az évente megrendezésre kerülő "Kistarcsai Napokról" itt találja az információkat.

Tovább »