Hírek

Elérhetőségek

Lakossági összefogással valósult meg a fásítás, a Hunyadi utca új szakaszán - képgaléria

Hunyadi utca hiányzó szakaszának a leaszfaltozásával, a Huszka Mihály és a Bellus József utca közötti szakaszon nyílt lehetőségünk a fásításra.

A többi keresztutca előtt, a járda és az úttest közötti rész szűkössége, valamint a kúlé kaviccsal feltöltött szikkasztóárkok kialakítása miatt, ez nem jöhetett szóba. Ahhoz, hogy a faültetési kezdeményezés megvalósulhasson, a Simándy-ligeti lakóközösség összefogását és támogatását kértem.

Ennek eredményeként Gréczi József kertész szakember segítségével, majd az utcai megbízottakkal, – több szempont figyelembevételével – választottuk ki a gömbkőris nevezetű díszfát. Az összegyűjtött támogatói összegből, 12 db földlabdás gömbkőris, és a hozzátartozó kiegészítők (telifa cölöp, műtrágya, perforált dréncső) megvásárlására volt lehetőségünk. A közel 4köbméter termőföldet az Önkormányzat biztosította.

Az előkészítő munkálatokat követően, november 7-én, szombaton, minden készen állt arra, hogy a KIVÜ által előre kiásott ültető gödrökbe, a 12 fát új otthonukba helyezzük. A 25 fős gyerekekből és felnőttekből álló vidám társaság dolgos kezeinek, és a szakmai vezetésnek köszönhetően, a déli harangszóra az utolsó facsemetét is elültettük. A munka során meleg teával, pogácsával és süteménnyel pótolhattuk az elvesztett kalóriákat.

Öröm volt nézni, ahogy kicsik és felnőttek együtt, egy cél érdekében hozzájárultak ahhoz, hogy környezetünk megszépülhessen. Ezúton is szeretném megköszönni a Simándy-ligeti lakóközösség összefogását, a KIVÜ, valamint az Önkormányzat segítségét és támogatását.

Szemán Gergely
5.vk. képviselője

Támogatók és családjuk:
Megyeri Margit u.: Lendvai Katalin, Lendvai Attila, Szabados László, Vagyon Tibor
Király Andor u.: Kis Erika, Marada Zoltán, Smekál Józsefné, Pálinkás Krisztina, Pálinkás Ferencné, Jávor Pálné
Bellus József u.: Goreczky Péter, Csáky Krisztián, Dr. Gitye Veronika
Simándi József u.: Dr. Németh Áron, Sándor Gábor, Viola Tamás
dr.Tibold József u.: Simkó Ágnes, Baranyi Gábor, Romancsenkó Sándor, Udvari Tibor, Veresné Krisztina
Huszka Mihály u.
: Rapainé Andrea, Megyik László, Gréczi József