Hírek

Elérhetőségek

Lakossági tájékoztató új parkolási rend bevezetéséről

Kistarcsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy 2019. május 1-től az alábbi helyszíneken időkorlátos parkolási rend kerül bevezetésre:

  • Ifjúság tér alsó és felső parkoló
  • Simándy József Általános Iskola Széchenyi utcai bejáratánál lévő parkoló
  • Csigaház előtti tér

Az időkorlátos parkolási rendszer jogszabályi háttérre támaszkodik, minden gépjárművel közlekedőnek kötelező jelleggel betartandó. Az időkorlát munkanapokon, hétfőtől péntekig 06:00 órától 18:00 óráig tart, és folyamatos három órás várakozást tesz lehetővé (türelmi idő: 10 perc), ezt követően a parkolóhelyet el kell hagyni, ellenkező esetben helyszíni bírság kerül kiszabásra. Az időkorlátos parkolóhelyeket jelzőtábla jelzi.

 

várakozás megkezdésének időpontját a jármű szélvédő üvege mögött jól látható módon elhelyezett órán kell jelezni (egyszerű iskolai papír vagy műanyag óra).

 

Az új parkolási rend bevezetésének kezdetétől, azaz  2019. május 1-től  2 hét türelmi időt biztosítunk, mely idő alatt bírság csak az első felszólítást követően kerül kiszabásra. Mind a felszólítás, mind pedig a bírság alapját képező feljegyzés a gépkocsi szélvédőjén kerül elhelyezésre, mellyel egy időben a szabálysértés dokumentálásra kerül (fotó). A felszólítások, bírság kiszabások nyilvántartásban rögzítésre kerülnek.

Az ellenőrzés során szabálysértést követ el az, aki:

  • nem jelzi a parkolás megkezdését tárcsás órán
  • az óra nem látható módon került kihelyezésre, vagy az órán az időpont nem egyértelműen beazonosítható
  • a parkolás megkezdésétől több, mint három óra várakozási idő telt el
  • az órán későbbi időpont került rögzítésre, mint a parkolóhely elfoglalásának időpontja

A szabálysértési bírság kiszabása esetén a helyszíni bírság összege 15 000 Ft. A parkolás ellenőrzését és szankcionálását, jogszabályi felhatalmazás alapján a rendőrhatóság és a közterület-felügyelet végzi.

A szélvédő mögé elhelyezendő (papír, műanyag, stb.) parkolóóra nyomtatvány vagy papír – írószer boltban beszerezhető, költsége kb. 100 Ft. Azon helyi lakosok részére, akiknek gépjárműve Kistarcsára van bejegyezve, a parkolóórát térítésmentesen bocsátjuk rendelkezésre, mely 2019. április 15-től a Polgármesteri Hivatal recepcióján lakcímkártya és forgalmi engedély bemutatását követően vehető át.

 

Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét és betartását!

 

                                                                                              Kistarcsa Város Önkormányzata

 

1

 

2