Hírek

Elérhetőségek

Lemondott Gémesi György hulladék társulási elnöki tisztségéről

Gödöllő polgármestere lemondott a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft.-t tulajdonló Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöki posztjáról hétfőn.

 

Gémesi György az MTI-nek hétfő este elmondta, hogy látva a kialakult helyzetet, lemondott a Zöld Hidat tulajdonló önkormányzati társulás éléről. A politikus azt közölte a távirati irodával, hogy a társulás hétfői ülésén az eredetileg beterjesztett napirendi pontokat nem tárgyalták, viszont a polgármesterek két napirendi javaslatot is benyújtottak a helyszínen:

  • az egyikben a visszahívását,
  • a másikban új elnök kinevezését kezdeményezték.

Gémesi György érzékelte azt, hogy a többség támogatná a kezdeményezését, ezért hogy ne a társulási ülésen szavazással szüntessék meg elnöki titulusát, ezt megelőlegezendő, önként lemondott. A szervezeti és működési szabályzat szerint az új elnököt három hét múlva lehet megválasztani, addig ügyvezetőként áll a társulás élén.

 

November 5-én Gyenes Szilárd a Zöld Híd B.I.G.G. NKft. ügyvezetője is bejelentette lemondását, 2018. december 4-i határnappal.

 

További információ: a kommunális hulladék elszállítása tovább folytatódott a keddi járat napon is. Képeink a Késmárki utcában készültek.

 

A szelektív hulladék (papír, műanyag, fém, konzervdoboz, pet palack) elszállítása szintén a szokásos módon tovább folytatódik.

 

A zöldhulladék elszállításáról leghamarabb pénteken kapunk új információt.

 

2018-11-06%2011.34.23.jpg

 

2018-11-06%2011.34.34.jpg

 

G%C3%A9mesi.jpg