Hírek

Elérhetőségek

Lezárult a Móra – Raktár körút projekt

Lezárult a Móra – Raktár körút projekt

 

Tegnap záró rendezvényre gyűltek össze a Móra Ferenc utcában a meghívottak, ahol az év egyik legnagyobb útépítési és felújítási projektjének elvégzését jelentette be Juhász István alpolgármester. Beszédében elmondta, hogy az önkormányzat folyamatosan keresi a pályázati lehetőségeket, amiből utat lehet építeni. Ez esetben olyan pályázatot sikerült találni és elnyerni, ahol nemcsak új szakasz megépítésére volt lehetőség, hanem már meglévő útrész felújítására, a csapadékvíz elvezetésének korszerűsítésére is. Erre szüksége is van a városnak, mert bár  szükséges új utakat építeni, de ugyanennyire fontos a meglévőket folyamatosan megújítani.

 

A projekt 150 millió Ft vissza nem térítendő, 95%-os intenzitású támogatásban részesült a Pénzügyminisztérium részéről, Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

 

A projekt keretében megvalósult a Móra Ferenc utca alsó részén az aszfalt burkolat felújítása, egy szakaszon a nyílt árok burkolása, víznyelő és csőáteresz építése, valamint két helyen menetdinamikai küszöb beépítése. A Móra Ferenc utca legfelső szakaszán lévő új szilárd burkolatút út került kiépítésre, egy menetdinamikai küszöb (fekvőrendőr) és kétoldali árok kiépítésével.

 

A projektnek része volt Raktár körút felújítása, ahol a betonút új aszfalt burkolatot kapott, valamint az üzletsor előtt térkő burkolat került kiépítésre, az üzletek elé 10 db kerékpártároló került kihelyezésre. Továbbá az út és a járda kereszteződésében forgalomcsillapító küszöb (fekvőrendőr), valamint a gyalogosátkelő felálló helyein taktilis jelzés került beépítésre.

 

Projekt

 

Projekt

 

Projekt

 

Projekt