Hírek

Elérhetőségek

Megkezdődik a „Simándy József Általános Iskola és a Polgármesteri Hivatal épületeinek energetikai korszerűsítése” című projekt kivitelezése

Kistarcsa Város Önkormányzata az Európai Unió által támogatott Széchenyi 2020, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program, KEHOP-5.2.9-16-2016-00005 azonosítószámú pályázatán 131,26 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatást kiegészítve, 68,32 millió Ft önerő biztosításával valósul meg a Simándy József Általános Iskola és a Polgármesteri Hivatal épületeinek energetikai korszerűsítése.

Az Iskola épületének lapostetős épületszárnyában homlokzati hőszigetelés, lábazat hőszigetelés és hozzá kapcsolódó járda felújítás valósul meg.
Az Iskola magastetős épületszárnyában 8 db tetősík ablak és az aulaportál kivételével az épület valamennyi nyílászárójának cseréjére, homlokzati hőszigetelésre, lábazat hőszigetelésre és hozzá kapcsolódó járda felújításra, beépített tetőtér ferde és mennyezeti síkjának hőszigetelésére és annak tűzgátló gipszkartonnal történő elburkolására kerül sor.
A Polgármesteri Hivatal épületében homlokzati hőszigetelés, lábazat hőszigetelés és hozzá kapcsolódó járda felújítás, padlásfödém hőszigetelés és hozzá kapcsolódó tetőhéjazat csere, a lapostető utólagos szigetelése és a csapadékvíz elleni szigetelés valósul meg.
A projekt eredményeként összességében hatékonyabb energiafelhasználású, modernebb épületek születnek, jelentősen csökken az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása.
A projekt sikeres megvalósításához Kistarcsa Város Önkormányzata a 68 319 889 Ft önerőt hitelfelvétel útján biztosítja.
A munkálatok 2017. október 20. napján kezdődnek az Iskola épületének korszerűsítésével, majd terveink szerint 2018. április 30. dátummal folytatódik a Polgármesteri Hivatal épületének kivitelezésével. A projekt várható befejezése 2018. július 16.