Hírek

Elérhetőségek

Megkezdődött a Bellus utca második ütemének építése

Juhász István alpolgármester és Szemán Gergő, a körzet önkormányzati képviselője a területen tartott sajtótájékoztatót a munka elindulásáról.

Juhász István alpolgármester bevezetőjében elmondta, hogy az intézmények korszerűsítése már lezajlott, ezért a város vezetésének legfontosabb tevékenysége, hogy az utcák aszfaltozására pályázati vagy egyéb pénzforrást szerezzenek, hogy ne kelljen poros, kátyús utakon járni, és a minőségi utakkal növeljék a lakosok komfortérzetét. Most 175 folyóméter utca épül a II. ütemben, mintegy 26,3 millió Ft-os nettó áron, a tavalyi 325 méter után, teljesen azonos műszaki tartalommal. Ezzel a csapadékvíz probléma is megoldódik az utcában, ami a másik nagy probléma volt az itt élők számára.

A körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a Simándy-ligetben nem ez az első szilárdburkolatú út építése. Először a Hunyadi út épült meg, majd ezt követte a Megyeri Margit utca. Az út első ütemét tavaly aszfaltozták le, méghozzá ingatlan eladásból fedezve. Nincs ez másképp idén se, a Forfa épület eladásából származó bevételből építik meg a Lőcsei utcai kereszteződéstől a Határ útig tartó szakaszt. Ez azért is fontos, mert az utca már  100 %-ig beépült, s nem várható, hogy nagy teherautók tönkretegyék. A technológia ugyanaz, mint tavaly: szegélykő, alap, teherhordó pályaszerkezet, kétrétegű aszfaltozással. Az út két oldalán tömör párologtató árok kerül megépítésre, mint ami a Lőcsei utca túloldali részén tavaly megépült. A gépkocsi bejáróknál a padka térkőből készül, egyéb helyen un. nemesített padka készül zúzottkőből. A szakaszon egy menetdinamikai küszöb (térköves fekvőrendőr) is épül. Befejezési határidő: 2019. augusztus 1. A Bellus utca teljes költsége (első + második ütem) 61,2 millió Ft + Áfa.

Az építés ideje alatt az utcaszakasz forgalma a szükséges mértékig van korlátozva. Amint az útszegélyek és az úttükör elkészül, úgy az aszfaltozási munkák végéig teljes útzárat kell majd bevezetni.

a

 

b

 

c

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

12

 

13