Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztatás hulladékszállításról Kistarcsán

Tisztelt Lakos!

Településünkön 2017. május 1-től új közszolgáltató, a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. veszi át a hulladékok elszállítását, kezelését. A Zöld Híd B.I.G.G. Magyarország egyik legnagyobb, dinamikusan növekedő hulladékgazdálkodási szolgáltatója. Az új közszolgáltató kérésére pár fontos és hasznos információt szeretnénk megosztani Önnel.

Kérjük, fokozottan figyeljen a háztartásától történő hulladékelszállítás rendjére!

A kommunális hulladékot hulladékgyűjtő edényben gyűjtse. Ha Önnek többlethulladéka keletkezik, ami már nem fér el az edényben, akkor a Zöld Híd B.I.G.G. által biztosított, többlethulladékos zsákba helyezze el a hulladékot, mert csak ebben tudják elszállítani. A zsákok nem ingyenesek, később kerülnek kijelölésre a zsákértékesítési helyek. Ezekről a közeljövőben külön tájékoztatást nyújtunk és megnézheti majd a Zöld Híd honlapján is: www.zoldhid.hu/nkft

Figyelem! A nem megfelelő zsákokban kihelyezett hulladékokat nem szállítják el!

Minden esetben reggel 6 óráig helyezze ki hulladékait (edényzetet, zsákokat) az ingatlana elé!

A hulladékgyűjtő edények maradnak a lakosoknál. A közszolgáltatás díja sem változik, az ingatlanhasználóknak ugyanannyiba fog kerülni a szolgáltatás, mint eddig és továbbra is az NHKV Zrt.-től érkeznek majd a számlák.

A Zöld Híd B.I.G.G. Kft.-vel nem kell a lakosságnak újra szerződést kötni, a KIVÜ Kft. nyilvántartása alapján történik a szolgáltatás és a számlázás.

FONTOS! Településünkön a gyűjtési napok és a megszokott begyűjtési körzetek (a HÉV vonalától északra elhelyezkedő utcák, a HÉV vonalától délre elhelyezkedő utcák) nem változnak.

A jövőben az ünnepnapokra eső szállítások nem kerülnek átszervezésre. A begyűjtés megtörténik a sorra kerülő település részen.

A szelektíven gyűjtött hulladékok esetében vagy a Zöld Híd B.I.G.G. által biztosított, szelektíves zsákban vagy bármilyen átlátszó zsákban kihelyezheti a szelektív hulladékokat. A Zöld Híd begyűjtést végző munkatársai a kihelyezett gyűjtőzsákoknak megfelelő mennyiségű cserezsákot biztosítanak ingyenesen. Az első, szabályos szelektíves zsákokat 2017. május 2-án és 2017. május 4-én hagyják ott a háztartások előtt a hulladék begyűjtése során.

Május 29-től kezdve változás lesz a szelektív gyűjtés módjában.

Május 2-án és május 4-én a műanyagot/fémet, illetve május 9-én és 11-én a papírt még a megszokott rend szerint gyűjti be a Zöld Híd.

A 22. héttől azonban VÁLTOZÁS, hogy a szelektív hulladékokat (műanyag, papír, fém) egyszerre gyűjtik majd be kéthetes ciklusokban a megszokott begyűjtési körzetekben.

Május 30-án (HÉV-től északra) és június 1-jén (HÉV-től délre), majd június 13-án (HÉV-től északra) és június 15-én (HÉV-től délre) és így tovább. A csatolt gyűjtési naptárban tudják nyomon követni ezeket a napokat.

Minden esetben reggel 6 óráig helyezze ki a szelektív hulladékait is az ingatlana elé!

A Zöld Híd B.I.G.G. Nkft. zöldhulladékot is fog gyűjteni, szintén kéthetes ciklusokban. A csatolt gyűjtési naptárban tudják nyomon követni ezeket a napokat.

Erről az ügyfélszolgálaton később nyújt bővebb tájékoztatást a szolgáltató!

Lomtalanítás a településen várhatóan szeptemberben lesz, amelynek részleteiről és a pontos dátumáról a későbbiekben tájékoztatja a szolgáltató a lakosságot.

Ügyfélszolgálat 2017. május 1-től csak az alábbi elérhetőségeken működik:

A Zöld Híd B.I.G.G. ügyfélszolgálatának elérhetőségei:

e-mail: ugyfelszolgalat@zoldhid.hu
telefon: +36 40 201 026
posta: 2101 Gödöllő, Pf.: 75
személyesen: Gödöllő, Dózsa György út 69. VÜSZI Irodaház, hétfő: 7-19, csütörtök: 8-16.

Az új közszolgáltató kérésére pár fontos információit szeretnénk megosztani Önnel a ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉSRŐL.

A zöldhulladékok szelektív begyűjtése 2017. május 23-án kezdődik. A megszokott szelektíves gyűjtési napok és a begyűjtési körzetek nem változnak (keddenként: a HÉV vonalától északra elhelyezkedő utcák, csütörtökönként: a HÉV vonalától délre elhelyezkedő utcák). VÁLTOZÁS, hogy elindul a zöldhulladékok szelektív gyűjtése, amelyeket május 23-tól kezdve KÉTHETENTE, KEDDI (HÉV-TŐL ÉSZAKRA) ÉS CSÜTÖRTÖKI (HÉV-TŐL DÉLRE) NAPOKON gyűjtik be. A gyűjtési napok tehát: május 23. és 25. majd június 06. és 08. aztán június 20. és 22. és így tovább. A gyűjtési naptárban tudják nyomon követni a napokat.

FIGYELEM! Zöldhulladéknak minősül a zöldfelületeken, kertekben képződő biológiailag lebomló hulladék pl.: falevél, elpusztult növényi maradványok, gyomok, gallyak, nyesedékek, fűkaszálék. A zöldhulladék gyűjtése, a Zöld Híd által rendszeresített, egyedileg jelölt, biológiailag lebomló, legalább 110 liter űrtartalmú zöldhulladék gyűjtő zsák alkalmazásával vagy kötegeléssel történik. A kötegelés azt jelenti, hogy az ingatlanhasználó a zöldhulladékot nem ömlesztve, hanem legalább egy ponton összekötve helyezi ki. Az összekötegelt gallyak, ágak átmérője maximum 6 cm, hossza maximum 150 cm, térfogata maximum 1 köbméter lehet.

Kérjük, ügyeljen rá, hogy a 110 literes zsákba csak és kizárólag zöldhulladék kerüljön!

 

FONTOS! Kistarcsán, a Kossuth Lajos utca 23. szám alatt a KIVÜ Kft. volt ügyfélszolgálatán 2017. május 16-án (kedd) 8-16 óráig a Zöld Híd B.I.G.G. Nkft. munkatársai személyes ügyfélfogadást tartanak a lakosság tájékoztatása céljából.

Köszönjük megtisztelő figyelmét!
Kistarcsa Város Önkormányzata
 

Csatolmány(ok):