Hírek

Elérhetőségek

hírek

Húsvét

Húsvéti ajándék a városnak

Elkészült a Széchenyi utca 53.-tól a Civil Házig az új járdaszakasz, ami az idei járdaprogram első eleme volt. Ezzel járhatóvá vált a Kölcsey utcától egészen a templomig a Széchenyi utca.

Tovább »
Influenza

Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. I. negyed éves publikációja

Mint valamennyi egészségügyben tevékenységet végző szolgáltatónak vagy intézménynek, Társaságunk szemléletében is fontos szerepet tölt be az egészségvédelem és a betegség megelőzés. Ehhez elengedhetetlen a lakosság egészségtudatosságának fejlesztése, továbbá fontos, hogy a szezonálisan jelentkező megbetegedések megelőzésére, vagy már kialakul betegség esetén a kezelésre felhívjuk a figyelmet.
Téli hónapokban magasabb számban keresik fel ügyeletünket, valamint háziorvosukat az influenzás betegek, ezért jelen publikációnk célja a betegség tüneteinek, kezelésének és megelőzésének bemutatása.

Tovább »
Budapest Vasúti Stratégia

Vasútfejlesztés véleményezése

A vasútfejlesztés kapcsán a KTI NKft., több tervezővel együtt a budapesti vasúti közlekedési, személyszállítási és árufuvarozási lehetőségekre vonatkozó meglátásokat, tapasztalatokat, a lehetőségek bővítését és a színvonal javítását célzó ötleteket kívánja összegyűjteni.

Tovább »
Széchenyi 2020 logo

Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan! - Önkormányzati ügyek. Mindenkinek. Bárhonnan.

Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események. Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak.

Tovább »
Zártkerti fejlesztés

Megvalósult az önkormányzati tulajdonú zártkertek fejlesztése

Kistarcsa Város Önkormányzata az Agrárminisztérium által kiírt, a „Kistarcsa Város Önkormányzatának tulajdonában lévő zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések” című, ZP-1-2017/2619 azonosítószámú pályázatán 9 996 297 Ft vissza nem térítendő, 100%-os intenzitású támogatásban részesült.

Tovább »
Parkolási rend

Lakossági tájékoztató új parkolási rend bevezetéséről

Kistarcsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy 2019. május 1-től az alábbi helyszíneken időkorlátos parkolási rend kerül bevezetésre:

Ifjúság tér alsó és felső parkoló
Simándy József Általános Iskola Széchenyi utcai bejáratánál lévő parkoló
Csigaház előtti tér

Tovább »
Nemzeti eszközkezelő

FIGYELEMFELHÍVÁS A NEMZETI ESZKÖZKEZELŐ BÉRLŐI SZÁMÁRA

A Nemzeti Eszközkezelő 2019. március 31-ig tájékoztató levelet küldött bérlőinek, amelyben felajánlotta az arra jogosultak számára azt, hogy eddigi bérelt ingatlanukat kedvezményesen visszavásárolják. A megvásárlásra a bérlőknek egyösszegben vagy részletekben van lehetőségük, de dönthetnek úgy is, hogy továbbra is bérlőként laknak az ingatlanban változatlan feltételek mellett.

Tovább »

A zajvédelem és a nyilvánosság Kistarcsán

Mindennapjaink egyik legelterjedtebb környezeti ártalma a zaj, amellyel sajnos érdemben nagyon keveset foglalkozunk. Pedig nincs olyan magyarországi lakóhely, ahol ne jelentkezne emberre ható, nem kívánatos zajterhelés.
A társadalmi egyeztetés végső időpontja 2019.04.30., kérjük, eddig a napig juttassák el észrevételeiket a Kistarcsai Polgármesteri Hivatalba.

Tovább »
DPMV Zrt.

A DPMV Zrt. teljesen feloldotta a rákötési moratóriumot

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a DPMV Zrt. az Önkormányzattal folytatott egyeztetések alapján a korábban elrendelt bekötési moratórium 2019. április 8-tól kezdődő teljes feloldása mellett döntött.

Tovább »
bírósági ülnökválasztás

Bírósági ülnöknek lehet jelentkezni

A bírósági ülnök választást 2019. március 07. és 2019.

Tovább »