Hírek

Elérhetőségek

hírek

Kátyúzás

Közös kátyúzás a Homok dűlőben

Egy kis magyarázatra szorul, hogy mi a közös egy kátyúzásban. Röviden az, hogy a kistarcsai KÖFE Kft. adta a teherautót és a kerepesi Városüzemeltető Kft. a munkaerőt.

Tovább »
DPMV Zrt.

Gerincvezeték meghibásodás

Tisztelt Lakosság

Tovább »
Advent

Egy kis adventi hangulat Kistarcsáról

A városnak van betlehemi jászolja és adventi koszorúja is, amiket a KÖFE Kft. állít fel, illetve kezel. Az előbbi a Csigaház mellett van kiállítva, amit Turi Irén (VMSK) rendezett be, a szalmát a Kohajda tanya adta. Az adventi koszorú a nyáron működő díszkút lefedésével színesíti a Szent Imre teret. Ezt szintén a VMSK rendelte és a Györgyi Virágbolt készítette. A lefedés különlegessége, hogy felülről nézve láthatjuk a bele metszett Kistarcsa címert. Mindkettőre vigyázzunk!

Tovább »
Hivatali szünet

Téli igazgatási szünet - 2018. december 27-28.

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Lakosság!
2018. december 27. és 28. napján a Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet van.
Ezen időszak alatt a hivatalban csak előre nem látható halaszthatatlan ügy (előre nem tervezhető, rendkívüli feladatok határidőre történő ellátása, valamint a kivételesen fontos szolgálati érdek: a hivatal működési körében fellépő veszélyhelyzet, baleset, elemi csapás, életveszély, súlyos kár) intézése, valamint halálesetek és születések anyakönyvezése történik.
Amennyiben a bejelenteni kívánt ügy ennek minősül, úgy kérem bejelentését a 28/470-711-es vagy a 20-426-5976-os telefonszámon tegye meg.

Tovább »
Ifjúság tér közlekedés-parkolás

Az Ifjúság tér közlekedési és parkolási rendje

Az Ifjúság tér megváltozott közlekedési és parkolási rendjét mutatja be ez a rövid, de tartalmas és látványos videó. Kérjük, minél többen osszák meg, hogy minél több emberhez eljusson. Ez első sorban a reggeli órák miatt lehet rendkívül fontos!

https://www.facebook.com/alpolgarmester/videos/2468032713212905/UzpfSTQ…

Tovább »
Téravató

Birtokba vették a kistarcsaiak az Ifjúság teret

Nagyszabású rendezvény keretében került átadásra a felújított Ifjúság tér 2018. december 8-án szombaton a Mindenki Karácsonya ünnepség keretében.

Tovább »
Katasztrófavédelem

A fűtési időszak veszélyei - Katasztrófavédelem

Október 15-ével megkezdődött a hivatalos fűtési szezon. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan a hűvösebb idő beköszöntével nem várják meg a szezon kezdetét, esténként felfűtik a lakásaikat. A háztartások zömében vegyes tüzelésű kazánt használnak. Önmagában ez nem okozhatna gondot, ha mindenki a megfelelő karbantartást követően és rendeltetésszerűen alkalmazná ezen eszközöket.

Tovább »
Közvilágítás

Közvilágítás bővítéséről döntött a Pénzügyi Bizottság

A Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság december 5-i ülésén arról döntött, hogy az év során összegyűjtött közvilágítási fejlesztési igényeket csokorba rendezi és megrendeli a kivitelezésüket. A kiválasztott kivitelezőnek az alábbi helyszíneken legalább 2300 lumenes LED lámpákat kell az oszlopokra kihelyeznie 2019. március elejéig.

Tovább »
NAV

Nem éri meg fémhulladékkal trükközni - NAV sajtóközlemény

A NAV munkatársai fémkereskedelmi ellenőrzéskor súlyos szabálytalanságot tártak fel, és több mint két tonna fémhulladékot foglaltak le.

Tovább »
Jótékonyság

Megérkeztek a jótékonysági adományok az Alapszolgáltatási Központba

Mint korábban megírtuk a Kistarcsai Vállalkozók Baráti Köre és Kistarcsa Város Önkormányzata november 24-én jótékonysági Erzsébet – Katalin Bált tartott, aminek bevételét minden évben közösségi célokra ajánlják fel. A bál nyereségének egy része mindig a következő évi virágosítás költségeit fedezi, míg a másik része évente változó célra kerül felajánlásra. Idén az Alapszolgáltatási Központ munkáját segítik majd azzal, hogy a rászorulóknak adandó karácsonyi csomag összeállításához vásároltak 350 ezer Ft értékben tisztító szereket, élelmiszereket.

Tovább »