Hírek

Elérhetőségek

hírek

Járási Kirendeltség

A Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatal Kistarcsai Kirendeltségének az ügyfélfogadása megváltozott

A Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatal Kistarcsai Kirendeltségének (helyszíne: Kistarcsa Oázis Üzletház első emelete) ügyfélfogadási ideje

Tovább »
Kórház

Elkezdődött a Flór Ferenc Kórház felújítása

Dr. Trombitás Zoltán főigazgató tájékoztatása szerint 2019. február 20-tól várhatóan 2020. március 18-ig energetikai felújítás fog zajlani a kórházban, ahol az épületek tetőszigetelését, nyílászáróinak cseréjét, a homlokzat szigetelését és a kazánok gépészeti rekonstrukcióját végzik el. A munkák területlezárásokkal és építési tevékenység során természetes zajjal járnak, viszont több évtizedes lemaradás után a rekonstrukció befejezésével jelentősen javulni fog a betegellátás infrastruktúrája. Ezért a főigazgató úr mindenki megértését és türelmét kéri. A beruházás a KEHOP-5.2.2 pályázat keretében valósul meg.

Tovább »
Kéményseprő

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatója a kéményseprésről

2019. január elsejétől Kistarcsa város kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. Ezzel a változással a városban a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el.

Tovább »
NAV

Még egy hónapig akár SMS-ben is kérhető a postázás - NAV sajtóközlemény

Akinek nincsen ügyfélkapu-regisztrációja, idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet akár SMS-ben eljuttatni a NAV-hoz március 18-áig.

Tovább »
Beiratkozás

Hirdetmény - Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatal - Általános iskolai beiratkozás rendje

A 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beiratkozásra az alábbi időpontokban kerül sor:
2019. április 11. (csütörtök) 8.00 – 19.00 óra között
2019. április 12. (péntek) 8.00 – 18.00 óra között
A szülő az első évfolyamra történő beiratkozáskor köteles bemutatni:
- A gyermek személyazonosításra alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (a gyermek lakcímkártyáját), valamint
- Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást.

Tovább »
Orvosi ügyelet

Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. publikációja

Mint valamennyi egészségügyben tevékenységet végző szolgáltatónak vagy intézménynek, Társaságunk szemléletében is fontos szerepet tölt be az egészségvédelem és a betegség megelőzés. Ehhez elengedhetetlen a lakosság egészségtudatosságának fejlesztése, továbbá fontos, hogy a szezonálisan jelentkező megbetegedések megelőzésére, vagy már kialakul betegség esetén a kezelésre felhívjuk a figyelmet.
Téli hónapokban magasabb számban keresik fel ügyeletünket, valamint háziorvosukat az influenzás betegek, ezért jelen publikációnk célja a betegség tüneteinek, kezelésének és megelőzésének bemutatása.

Tovább »
Ingyenes gépjárműadat letöltés

Ingyenes a gépjármű adat lekérdezés használata

Egy új szolgáltatás, Jármű Szolgáltatási Platform (röviden: JSZP) érhető el a ’Magyarorszag.hu’ weboldalon keresztül, amely lehetővé teszi, hogy a különböző magyar nyilvántartásokból származó, a jármű életútjának lényeges adatait az ügyfél egy egységes felületen ingyenesen megismerje.

Tovább »
DPMV Zrt.

Megváltozik DPMV Zrt. Kerepesi ügyfélpontjának nyitva tartása

2019. március 4-től a Dél-Pest Megyei Víziközmű Zrt. Kerepesi ügyfélpont nyitva tartása megváltozik

Tovább »
Hivatal kerítés

Elbontották a Polgármesteri Hivatal kerítését

A Szabadság út és a Petőfi utca által határolt területen, az utcafrontra néző kerítés került megszüntetésre, ezzel mintegy kinyitva a teret a felújított épület előtt. (A kerítés már nem szolgált különösebb védelmi funkciót lévén, hogy az épület körbejárható. Ellenben esztétikailag egy letűnt építészeti korszak itt maradt kövülete volt.) A kivitelezés határideje 2019. március 15.

Tovább »
Pest Megye

A megye értékeiről készült kisfilm

A Pest megyei értéktárban jelenleg több, mint 200 érték található. Ez a szám és az értékek különlegessége, a magyar nemzeti kultúrában és a megye életében betöltött szerepe indokolttá teszi, hogy szakmai és egyéb körök, csoportok, közösségek számára is ismertebbé, vagy még inkább ismertté váljanak. Ezért Pest Megye Önkormányzata egy kisfilmet készített a megyei értékekről, ami az Utazás kiállításon is látható lesz. A film itt látható.

Tovább »