Hírek

Elérhetőségek

Interjú

Zsiák Balázs

A testület nagy része azért dolgozik, hogy Kistarcsa fejlődjön

Interjú Zsiák Balázzsal, a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság elnökével

Zsiák Balázs a 2010-es önkormányzati választáson a Fidesz jelöltjeként került be a képviselő-testületbe, előtte 2 évig a pénzügyi bizottság külsős képviselője volt. Megválasztása után az első ciklusban a Közoktatási, Közművelődési és Sport Bizottságot vezette. Négy évvel később nagyon szoros versenyben győzött a 8. számú választókerületben. Zsiák Balázs a jelenlegi a ciklusban a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság élére került. Tanulmányait az ELTE Természettudományi Karán végezte, ezután és jelenleg is informatikusként dolgozik a képviselői munka mellett.

Tovább »
Alpolgármester

10 éve alpolgármester Juhász István

Juhász István 2008. február 10-én az időközi választáson meglepetésre győzött a 6. számú választókörzetben. Alig egy év múlva, 2009. január 20-án a képviselők megválasztották társadalmi alpolgármesternek. Juhász István 20 évesen a képviselő-testület legfiatalabb tagja volt, valamint diákként az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karának végzős politológus hallgatója. A helyi FIDELITAS alapító tagja. 16 éves kora óta foglalkozott politikával, 19 éves korában belépett a FIDESZ-be. A 2010-es választásokon a 6. számú választókörzetben ismét győzött és főállású alpolgármesternek választották meg. 2014-ben újra megválasztották a körzetében képviselőnek és továbbra is főállású alpolgármester maradt. 2019 januárjában barátai és közvetlen munkatársai gratuláltak neki 10 éves alpolgármesteri jubileumához.

Tovább »
Polgármester

Kistarcsa 2018-ban 794 millió forint pályázati támogatást nyert - Évindító interjú Solymosi Sándor polgármesterrel

Második ciklusát tölti polgármesterként Solymosi Sándor. A pedagógus végzettségű polgármester 1990-től él Kistarcsán, 20 évig testnevelő tanár volt a Szent István Általános Iskolában. 1998-tól kezdett el politizálni, ekkor alapította meg a településen a FIDESZ csoportot. A Fidesz listavezetőjeként 2002-ben került a képviselő-testületbe, négy évig a Sport Bizottság elnöke volt, 2006-ban a Fidesz csapat tagjaként ismét megválasztották képviselőnek, majd alpolgármesternek. Ebben a ciklusban az időközi választásokig (2008-ig) volt a testület tagja. 2006-tól 2010-ig a Pest Megyei Közgyűlés Ifjúsági és Sport Bizottságának volt az elnöke, 2010-től 2014-ig a Területfejlesztési Bizottság tagjaként tevékenykedett. 2010-ben megnyerte a polgármester választást, a 4. számú körzetben pedig a képviselő választást. 2014-ben ismét kettős sikert elérve választották meg polgármesternek és képviselőnek. Az évindító interjúban elsősorban 2018-ra tekintettünk vissza és beszélgettünk arról is, hogy az őszi önkormányzati választásokig mit terveznek még megvalósítani.

Tovább »

„2017-ben több százmillió forintnyi beruházás fog megtörténni állami forrásból és még várunk további pályázatokat” Interjú Juhász István alpolgármesterrel

Eseménydús éven van túl a Város. Juhász István alpolgármestert egy rövid évértékelő kapcsán, a 2017-es tervekről is kérdeztük.

Tovább »