Hírek

Elérhetőségek

útépítés

Út

Újabb utak felújítására pályázik az önkormányzat

A Belügyminisztérium ismét pályázatot hirdetett az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” címmel.

Tovább »
Magyarország Kormánya

Kistarcsa, Raktár körút és a Móra Ferenc utca egyes szakaszainak szilárd burkolattal történő kiépítése, felújítása és korszerűsítése gazdaságfejlesztési céllal

Kistarcsa Város Önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt, az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című, PM_ONKORMUT_2018/66 azonosítószámú pályázatán 150 millió Ft vissza nem térítendő, 95%-os intenzitású támogatásban részesült.

Tovább »
Bellus József utca

Útépítés kezdődött a Bellus József utcában

Az önkormányzat saját forrásából – ingatlan értékesítésből – épül aszfaltos út a Bellus József utcában a Hunyadi utcától a Lőcsey utcáig. Tehát kivételesen nem pályázati forrást használ fel az önkormányzat. Az út mellett a Hunyadi utcától gyephézagos betonelemekből szikkasztó, feljebb v elemes párologtató kerül a páros oldalon a vízelevezetés érdekében kiépítésre. E mellett két forgalomlassító fekvőrendőr is beépítésre kerül: egy a sima szakaszon, egy pedig teljes útszélességben a Lőcsey utcánál, aminek alapjai már láthatók a képen.

Tovább »
Útépítés

Útépítés kezdődött a Nyíltárok utcában

Kivételesen nem pályázati pénzből, hanem az önkormányzat saját forrásából készül egy-egy szakasz szilárd burkolatú út a Nyíltárok utcában. A képviselő-testület ingatlan eladásból fedezi a költségeket, vagyis vagyonból vagyont csinál. A beruházás következő lépcsője idén a Bellus József utca egy szakasza lesz, amikor is majd a Hunyadi utcától a Lőcsei utcáig tartó részt fogják leaszfaltozni.

Tovább »

Befejeződött az idei útépítési program

Ebben az évben a Megyeri Margit utca, a Tulipán köz, a Balczó utca hátsó része (a Fitos Sándor utcától végig), a Boróka utca eleje kapott szilárd burkolatot, szegéllyel, szikkasztókkal; míg a Hunyadi utca elején felújításra került parkoló térkőből, új aszfaltréteg került leterítésre, és a református templom előtt új parkolók kerültek kialakításra. A beruházás 200 millió Ft-os állami támogatásból és 8 millió Ft-os önkormányzati önrészből állt össze. A műszaki átadás-átvételi eljárás 2017. december 11-én hétfőn kezdődik, addig kisebb munkálatok (padka kialakítás, áteresz fektetés, stb.) még fognak folyni. Képeink az utolsó aszfaltozási pillanatokat és szikkasztók kialakítását mutatják.

Tovább »

Leaszfaltozták a Tulipán közt és a Hunyadi utcát

A 2017-es útépítési program kivitelezése terv szerint halad előre, mely szerint leaszfaltozták a Tulipán közt, kiépítették a vízelnyelőket gyephézagos betonlapokból.  A Balczó utcában a szegélyezést alakítják. A Boróka utcában pedig az előkészítő földmunkával végeztek, hogy el tudják kezdeni a szegélyek lerakását. Végeztek a Hunyadi utcában is a burkolat leterítésével. Itt a parkoló – térkőből – már korábban elkészült, sőt örömmel birtokba is vették az autósok. A központban még a burkolatok felfestését és a közművek fedésének szintbehozását kell elvégezni A mellékelt képeket is ilyen sorrendben raktuk fel.  Itt és most már nem készítettünk képeket a Megyeri Margit utcáról, mert az már korábban elkészült.

Tovább »

2022-re kész lehet az M0 hiányzó szakasza

Tovább »

Megkezdődött az idei útépítési program végrehajtása

200 milliós állami támogatással valósul meg az aszfaltozás
A téli tervezés, majd közbeszerzés után mostanra jutott abba az állapotba az idei útépítési program, hogy a Megyeri Margit utcában megindult a kivitelezés, ami kb. egy hónapig fog tartani. Majd október végén a Balczó utca következik a Fitos Sándor utcától a végéig. Utána még kisebb utca kerül sorra: a Boróka utca és a Tulipán köz. Ez utóbbiakkal párhuzamosan megújításra kerül a Hunyadi utca elején található parkoló is.

Tovább »