Hírek

Elérhetőségek

Űrfa ültetése Kistarcsán

2017. május 13-án, az évente megrendezésre kerülő, hagyományos tavaszi virágültetés keretében, Kistarcsán a Csigaház előtti parkrészen egy nem mindennapi eseménynek lehettünk tanúi.

Szombaton, 10 órai kezdettel Kistarcsa Város Önkormányzata egy űrfát ültetett el. Egy olyan gömb juhar facsemetét, melynek gyökerére Schuminszky Nándornak köszönhetően az űrt megjárt hazai földből is jutott.

Schuminszky Nándor közreműködésével több talajminta is került az űrfa tövébe: egy csipetnyi az űrt megjárt kistarcsai földből – amit Charles Simonyi vitt fel a világűrbe, egy csipetnyi a floridai Cape Canaveral 39/A startkomplexumának közeléből, a meglepetés felajánlás pedig egy meteorit darab volt. Varga Árpád pedig nagylelkűen felajánlotta Kistarcsa városának a szépen kidolgozott emléktábla-talapzatot.

Kedves Érdeklődők! Schuminszky Nándor felvetése alapján, kérjük, amennyiben kilátogatnának az űrfához, vigyenek magukkal egy kis csipetnyi földet is a saját kertjükből, és szórják a facsemete tövére.
Továbbá, ha az űrfával közös képüket szeretnék viszont látni honlapunkon, kérjük továbbítsák azokat a következő e-mail címre: klaudia.lippai@kistarcsa.hu